1700-tals hus.

Mitt i mörkaste Småland ligger den här lilla skatten. En gård med ett hus som generation efter generation tillhört Frida och hennes familj.

Flowers_husSen snart 2 år tillbaka bor hon där ihop med sin man David och deras dotter Esther 2 år. För att det inte skulle kännas som att Frida flyttade in i sitt barndomshem så gjorde de en helrenovering av huset innan de flyttade in. De rev väggar, byggde upp nya, bytte kök, renoverade badrummen och tapetserade om ett flertal rum med tapeter från Sandberg Wallpaper. Detta gjordes med kärlek och respekt för husets själ.

Flowers_1700-tal
Redan i farstun förstod man att här bor det någon med känsla för inredning, färg och form. Inget har lämnats till slumpen. Materialen är noga utvalda och köket från Åraslöv är platsbyggt med en stor svart spis och en mäktig fläktkåpa från italienska Lofra.

Stokke_Othilia.jpg
Köket_Othilia_Blogg.jpg
Kök_Othilia_blogg
Detail_1700-tal
Kök_Esther.jpg
Esther, som mer än gärna hjälper mamma i köket gick loss med flingsaltet.
Esther_fönster2.jpg
Barnrum_Kaspar_othilia
När det var avklarat visade hon stolt upp sitt alldeles nya barnrum. Rummet som blev klart kvällen innan var verkligen toppenfint. Fönsterkarmar, lister och golv var målade i samma gråa nyans, väggarna tapetserade med Kaspar och leksakerna matchade sänghimmeln och sängkläderna.

Avatapet_sov.jpg
The master bedroom var tapetserat med den populära tapeten Ava.

Trotts att huset har helrenoverats så finns det fortfarande kvar att göra. Till våren ska utsidan av huset få lite extra kärlek och de har redan påbörjat grunden till ett dubbelgarage.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: