Hidden Places – workshop.

Tidigare i veckan var jag med om något helt magiskt. Jag fick nämligen äran att delta i Babes in Boyland och Sofia Mokkasins workshop på Julita gård. Hidden Places – workshop som hålls i samarbete med Nordiska Museet. Det hela började dock inte så magiskt. Mitt ute i skogen, 30 mil hemifrån fick jag nämligen punktering. Utan reservdäck och domkraft stod jag strandad vid vägkanten några timmar innan min klippa Haffny dök upp och räddade mig.

Miniwilla Babes in boyland blogg

Väl framme på Julita gård möttes jag av ett gäng sköna bönor. Inte minst Nathalie, Matilda och Sofia som hade skapat magi. Alla samlades runt det härliga bordet och fick avnjuta mat från Myllymäkis restaurang. Smarrigt värre! (Jag vet inte hur många positiva adjektiv man kan använda innan det börjar låta löjligt men jag skulle tippa på att jag har passerat det för länge sedan).

Medan Lina och Helena styrde upp höstens enklaste och godaste dessert, äppelgalette så fotade jag. Storytelling när den är som bäst.

Äppelgalette Miniwilla blogg 9

Du behöver:

1 smördegsplatta
4 medelstora äpplen
0.5 dl socker
3 msk maizena
1 msk kanel
1 ägg
(2 msk honung)
(1 dl valnötter)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Kavla ut smördegsplattan på ett bakplåtspapper.
3. Skiva äpplena och lägg i en bunke med socker, kanel och maizena.
4. Placera ut äppelskivorna på smördegsplattan, lämna några centimeter runt om.
5. Vik sedan över kanten så att den går lite över äpplena.
6. Vispa upp ett ägg och pensla på kanterna.

TIPS: Finhacka valnötter och strö över de penslade kanterna.
Blanda i honung i bunken med socker och kanel.

Äppelgalette Miniwilla blogg 11.jpg

Äppelgalette Miniwilla blogg 10

Äppelgalette Miniwilla blogg7 .jpg

Äppelgalette Miniwilla blogg 14.jpg

Äppelgalette Miniwilla blogg klar.jpg

Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 min. Avnjut sedan galetten med med vispad grädde eller lite vaniljglass.

Ett stort tack till Babesen och Sofia och alla andra härliga tjejer som deltog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: